TING OG TANKER

2020, et år fuld af forandringer…

Wauw, jeg har virkelig ikke været flittig til at få skrevet herinde, selvom mine intentioner har været der. Men hverdagen ramte i et foranderligt drej, hvor jeg ikke lige vidste hvad dage, uger og måneder ville bringe. Men nyt er der altså sket og der er sket meget mere end jeg havde evnet at forstille mig… Og ja, så fiser jeg jo bare tilbage i sneglehuset igen og mærker, når der er tid til det. Damn, det er jeg faktisk blevet helt vildt god til 😉
Jeg troede faktisk at jeg både kunne det ene og det andet samtidigt, men der tog jeg altså fejl. Og det der med prioriteringer har jeg aldrig været god til, men så bliver der jo bare sørget for at jeg ikke har andet valg. Og bliver tvunget til at prioritere hvad der er vigtig lige nu.

Jeg har jo gået hjemme i lang tid på grund af stress og så efterfølgende som arbejdsløs og her har jeg faktisk nydt at have tiden til at kunne mærke mig selv. Jeg synes at det er alt for nemt at lade være med at lytte til ens egen behov, så det har denne her periode, gjort muligt for mig at lærer eller i hvert fald vist mig, hvad godt det kan gøre for mig. Og wauv, jeg har da lært en masse, men jeg har stadig lang vej igen. Som et amerikansk udtryk siger; “Its either a lesson or a Blessing”.
Positiv tænkning kan flytte bjerge, har jeg erfaret.
Jeg har altid løbet med 200 kilometer i timen og er kommet frem til at jeg skal lære at sætte farten ned, lave nogen prioriteringer, Og prøve at blive ven med langsomheden – year right!! Som om det kommer til at ske 😛
Og hey, så kom Corona og sørgede for at, ikke kun mig, men alle skulle sætte farten ned og ærligt, så synes jeg at det har givet meget godt med sig. trods for alt hvad den har skabt af omvæltninger for folk. Jeg har sikkert skrevet det her før i et tidligere indlæg, men bær over med mig. Det er længe siden at jeg har haft åbnet bloggen her 😉

Nå, men det blev en lang intro til at fortælle jer hvad der egentlig er sket siden sidst jeg har fået skrevet herinde…
Jeg har jo erkendt at den spirituelle tilgang til livet virker for mig på så mange planer og er med til at løfte mig, når jeg møder en mur.
– Jeg har åbnet et enkeltmands firma, så jeg kan sælge mine malerier og andre kreative produkter, som mine hænder nu gerne vil ud med. (Nu mangler jeg bare tiden til at få skudt det hele i luften, så det kan give et lille afkast…)
– Jeg er i fuld krig med at gøre min bog færdig, som jeg forhåbentlig kan få udgivet. (Shiit, man skal sidde meget foran computeren)
– Mindste sønnen er flyttet hjemmefra. (hvem er jeg så nu?)
– Jeg er kommet i arbejde (det tager i øvrigt alt ens fritid;) bla. en af grundene til at jeg ikke har fået skrevet)
Og Henrik og mig er gået fra hinanden. (Hvad skal der ske nu, hvor skal man bo, kan jeg klare den alene osv…)

Jo, 2020, det har været et foranderligt år på nogen planer som jeg aldrig havde drømt om i min vildeste fantasi. Med et trylleslag, så kan alt blive væltet rundt i retninger man ikke havde set komme. Men jeg mener også at det er så vigtig at finde ind til det aspekt som forandringen skaber, frem for at spørge om alt det der ikke virkede. Hvorfor gik det så stærkt eller hvorfor tager det så lang tid, hvad så nu, hvor skal vi hen og hvad retning skal vi gå i nu? Og hvorfor har jeg ikke fået den succes som jeg ønskede og så videre og så videre. Mærk i stedet den følelse det giver dig, at står der hvor du står lige der i nuet, frem for konstant at være i din fortid eller i den nutid du alligevel ikke kender svaret på.

For mit vedkommende er den største frygt i livet nok kærligheden, forandringen og alt det der er uforudsigeligt. Og det har holdt mig tilbage fra alle mine drømme. Holdt mig tilbage fra, at mærke drømmene og kærligheden i den virkelige verden. Fordi frygten for, hvad nu hvis, havde sin klamme hånd på min skulder og holdt mig fast i begrænsningernes hule hånd. Stedet hvor trygheden hersker og frygten er muren der holder dig tilbage fra at gøre det du drømmer om.
Jeg ved ikke om du kender det, men jeg har leget denne her leg længe og jeg har da også gjort nogen forsøg på at løsrive mig, men det har altid været lidt som at kaste en boomerang – jeg kommer som oftest altid tilbage på samme sted. Fordi jeg er tryghedsnarkoman og går det ikke lige så hurtigt som mit hoved, ja så er det bedre at hoppe tilbage på den sikre bane igen.

Hvad er det jeg vil med det her skriv?
Jeg vil bare egentlig bare lige give lyd fra mig Og gøre opmærksom på at jeg stadig er her, men forandringens vinde blæser kraftigt i øjeblikket og jeg er nød til at danne nogen nye rammer, sætte et nyt perspektiv i min hverdag, sætte farten ned og mærke hvad der skal til at ske og de prioriteringerne som står højest på listen, er at få skabt nogen trygge rammer for mig selv, når man skal til at lære et nyt jeg at kende. For jeg er ikke en mor med hjemmeboende børn mere. Men jeg er dog stadig mor, bare på en ny måde jeg er ikke Rikke der er forlovet med Henrik mere, nej nu er jeg bare mig Jeg er ved at skulle møde et nyt Jeg, med en masse erfaring der skal med ud og møde et nyt kapitel. Jeg elsker den bog som jeg allerede har været i gang med at leve og jeg elsker de kapitler jeg allerede har gået igennem, for de har været fantastiske, nogen har også været udfordrende, men så absolut givende på ufattelige mange planer og for det er jeg taknemmelig nu ser jeg frem til at leve de næste kapitler, med en overbevisning om at det er okay ikke at vide hvad der stå på næste side, men stå med åbne arme og lade mine drømme komme til udtryk så jeg kan skabe den virkelighed jeg drømmer om uden begrænsningens klamme hånd. Og jeg håber at du vil gøre det samme for dig, for det fortjener du.

Jeg håber at i vil komme godt ud af 2020 og ind i 2021 med en ny og ophøjet energi der vil tage jer til de steder som i drømmer om og virkeliggøre det i altid har ønsket at gøre.

For mit vedkommende er min bucket list ved at blive realiseret og nu med evnen til at fuldføre den og ikke kun drømme om den. Måske jeg en dag vil dele hvordan den starter med at se ud. Det gode ved sådan en liste er at man altid kan tilføje et ønske mere <3

Bedste ønsker fra mig til jer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.