Hverdagen,  TING OG TANKER

Selvindsigt og sjælerejse, et og samme momentum. Del 1.

Ja, okay. Jeg må erkende at aktiviteten her på bloggen har ligget på et minimum de sidste par måneder. Jeg troede egentlig at jeg var på vej ud af sneglehuset, men der tog jeg fejl 😉 Og derfor har jeg fået forsømt mit hjertebarn som bloggen jo er.
Hverdagen blev fyldt med gamle tanker, som jeg egentlig troede at jeg havde fået parkeret og nye ting dukkede op, som også skulle have et eftersyn. Nye priorteringer, som ændrede hverdagen og skabte en ny grobund for mit eget Jeg.
Normalt ville mit popcornsind have delt det hele med jer, men jeg vidste ærlig talt ikke hvor jeg skulle begynde og tankerne om, om jeg overhovedet skulle fortsætte med bloggen eller om jeg skulle finde nye veje at gå, begyndte at fylde.
Det der med at dele tanker og følelser i et rum som er tilgængeligt for alle, det blev lige pludselig en mere privat sag end jeg var parat til at dele. Men nu har jeg været i boksen og har mærket efter og erkendt at jeg har noget på hjertet, som der måske er andre der kan bruge til noget. Og tanken om måske bare at kunne inspirere én, var mere end nok til at jeg gerne vil dele min rejse med dig.
Ja, og hvis ikke det er noget for dig og du bare vil finde nogle lækre opskrifter, så kan du også finde dem herinde under opskrifter, uden at skulle læse det her 😉

Men nu til kernen. Jeg ved ikke om du har læst mit seneste opslag, hvor jeg fortæller om min “knæskade” og hvilket mirakel det var i min verden, at komme hos en behandler som fik løst problemet på blot 4 behandlinger, som andre ikke har kunnet? Hvis ikke, så kan du gå tilbage til det seneste opslag under Ting og Tanker og læse det🙂

Må hellere lige advare dig om at du måske tænker at det er da noget hokus pokus det hun skriver om… Men ærligt, jeg vil hellere kalde det magi i al sin ægthed. Så hvis du har en lille interesse i den alternative verden, så læs med og bliv inspireret, hvis ikke, ja, så står det dig frit for om du vil læse videre 😀

Jeg kan godt mærke en lille modstand fra mig selv om, om jeg nu også skal udstille mig på denne måde eller lade dig være i troen om at jeg er en helt anden type. Men hvad er mine skriverier værd, hvis ikke du kommer til at kende hele mig? Så vil jeg jo bare være endu en fake profil som prøver at skabe et fejlfrit centrum, som er umuligt at leve op til og jeg vil ikke leve mit bedste liv, for facaden vil krakke og min fake maske, vil begynde at stramme, fordi jeg skal forgive at være noget som jeg ikke er…
Nej, svesken på disken og ærlighed i at være mig selv, det er den eneste måde at leve mit bedste liv på, så det er det jeg vil gøre. Og hvis du synes at Jeg er for meget, så er det måske fordi, du giver dig selv for lidt…?
Jeg har derfor besluttet, at jeg gerne vil vise hele mig.

Modet til egentlig at stå ved mig selv har ligget på et minimum og frygten for hvad andre ville tænke eller tro om mig, har været altoverskyggende for at leve som jeg egentlig gerne har villet. Så det har styret mig og ikke omvendt. Jeg fik en gang at vide af en håndlæser at jeg havde et kæmpe EGO, og jeg blev rigtig ærgerlig over at hun så mig på den måde, for jeg synes jo, bestemt ikke at jeg var egocenteret på nogen måde. Jeg har altid sat andre før mig selv og min veninde sad også fuldstændig uforstående over for hendes ytring… Men i dag har jeg forstået hvad det var hun egentlig mente og det som jeg troede skulle opfattes i en negativ kontekst, giver nu super meget mening i en positiv retning.
Dit Ego er bla. det der afholder dig fra at mærke dig selv, hvis det styre for meget. Det er det der bla. styrer om du lader dig påvirke af andres mening og du så handler derfra. Jeg har handlet ud fra at jeg gerne ville gøre andre glade og tilfredse. Frygten for at skuffe, for hvad ville de så ikke tænke om mig?? Ved ikke om du kender den følelse? Det er mit ego der fuldstændig har taget kontrollen over mig og jeg har været mere styret af det, frem for at give plads til at mærke, hvad det er jeg egentlig har villet og havde lyst til.
Min egen prioritering har altid ligget til sidst og så måtte jeg se om jeg kunne få tid til at gøre det jeg havde lyst til og det var der yderst sjældent. Måske du også kender følelsen af at du meget hellere ville have haft en dag hjemme, frem for at tage ud, men nu har du jo sagt at du tager med, så det gør du, selvom behovet skreg på en hjemmedag??
Det har resulteret i at jeg faktisk ikke rigtig har kunnet mærke mine egne behov og mine egne drømme, og når jeg så troede at det var min drøm, så har jeg alligevel stået tilbage med en tomhed, som ikke gav mig den “glæde og ja, Jeg gjorde det sgu!!” følelse, som jeg havde håbet på.
Det har istedet givet en indre vrede og frustration som kom til udtryk i fysiske skavanker… Og nu tænker du nok WHAT, hvad er det for noget hokuspokus pladder hun begynder på!!! Og det er så her, jeg vil fortælle dig, at magien faktisk starter.

Jeg har altid troet at der fandtes mere end hvad øjet kunne se, det er jeg faktisk opvokset med, men det er jo ikke noget man sådan lige har hældt ud i hovedet på folk. Det har altid været en lidt privat sag. For tænk nu hvis andre troede man var skør eller synes at man var mærkeligSig lige hej til frøken EGO igen, igen. Så derfor holder man kortene tæt ind til kroppen og lader som om man er lige som alle andre. Man skal ihvertfald ikke være den første til at ytre sig om det. Det kan vi lade andre om. Men jeg er faktisk nået dertil hvor jeg er ligeglad med, hvad folk mener og synes, for det handler jo om dem og ikke mig.

Det bliver vist et langt indlæg det her 😉

Men ihvertfald, så har jeg lært at det man undertrykker psykisk, kan komme til udtryk fysisk. Jeg kan ihvertfald personligt ikke drage andre paraleller til det. Og det er her min egen selvindsigt og sjælerejse kommer til udtryk. For jo mere ro jeg fik på mine tanker og fik konfronteret dem, jo bedre begyndte det at gå med mit knæ. Dette er ikke noget jeg havde kunnet klare uden en god mentalcoach. Han gav/giver mig ikke svarene, men tvang/tvinger mig til at kigge ind i mig selv, i stedet for at kigge ud på det der kunne ses med det blotte øje. Og det var her at det hele begyndte at give mening for mig. Det var jo herinde at jeg kunne mærke at jeg blev fyldt med den glæde og “ja, Jeg gjorde det sgu!!” følelse, som jeg har søgt efter alle andre steder, men aldrig rigtig har kunnet finde.

Efter at have leget Hide and Seek med mit indre, så begyndte/begynder tingene at flaske sig helt anderledes og absolut til det bedre. Om det er de højere magter eller mit ændrede syn på verden der gør forskellen, den vil jeg lade stå åben for din egen vurdering. Dog er jeg ikke selv i tvivl 😉

Nu sidder du måske og tænker, jamen hvad er der sket, som har gjort forskellen for dig og hvordan og hvornår kommer man dertil.
Personligt ved jeg ikke om man nogensinde kommer 100% i mål, da vi jo hele tiden udvikler os og ønsker at lære eller se noget nyt. Jeg ved ihvertfald at jeg ikke er færdig med at udforske, undersøge eller dygtiggøre mig inde for det alternative, men jeg ved at det, uanset hvad andre mener, tænker eller siger, altid vil være en del af mig og jeg vil stå ved det og ikke længere bøje nakken for at andre ikke har den samme indstilling og være lidt flov over at have den mening som ikke klinger med deres… Jeg ved bare hvad der virker for mig og det er nok til at jeg er tryg i det og jeg er glad for at jeg endelig har lært at slippe frygten for hvad andre eventuelt måtte mene.
Det har kostet nogen venskaber, når man nu lige pludselig ikke gør som man plejer og de måske ikke kan genkende en mere. Fordi man tillader sig at handle ud fra det perspektiv der hedder, “giver det mening for mig, har jeg lyst til det her, dræner det mig, eller giver det mig energi” Nu tænker du måske – ER det ikke EGOét der taler der? Jo, det er det, men, men, men, det er evnen til at sige det ovenstående der skaber balancen i dig sammen med dit EGO.
Og når man begynder at handle ud fra de værdier og man lytter til sig selv, i stedet for at gøre det for andres skyld, ja, så er der nogen der ryger i svinget og det er okay. For så er der helt sikker en mening eller læring i det for begge parter.
Det var dog ikke helt nemt, da jeg opdagede at en veninde havde cuttet mig. Til at starte med blev jeg enormt ked af det og havde svært ved at slippe tankerne om hvad jeg havde gjort galt og om jeg skulle ringe og undskylde, uden egentlig at vide hvorfor. Men det ville jo egentlig ikke give nogen mening heller…
Efterfølgende blev jeg ramt af den der, med alt hvad jeg har gjort for hende og nåede heldigvis at stoppe mig selv, inden jeg tænkte den til ende, for nu kunne jeg godt mærke at mit ego gerne ville tage styringen… Hvad kunne jeg bruge det til, andet end at blive sur og trist over noget som jeg alligevel ikke var herre over? Hun havde truffet den løsning der passede hende bedst eller ihvertfald gjorde hun det, hun følte for og det er helt okay.
Nu sidder du måske og tænker at det lyder lidt søgt, men hvorfor bruge din energi på noget, hvor den anden part har sagt fra? Det synes jeg man skal respektere og spørge sig selv, hvordan man ville have det hvis andre pressede én selvom man har sagt stop. Så i stedet, sender jeg kærlighed og respekt i hendes retning, for det giver mening for mig 🙂
Men det har da bestemt ikke været nemt og har kostet meget på energikontoen at nå dertil, hvor jeg ikke blev styret af mit ego der havde brug for en forklaring. Men det lykkedes og jeg ville ikke have ønsket mig det anderledes.

Som sagt er jeg ikke nået hertil, uden at have viljen til forandring, og det kræver lidt mere end man skulle tro. Det at fastholde opmærksomheden og holde fokus og ikke lade sig styre af, at det også kan være ligemeget, når tingene bliver svære kræver en del. Men det er altså muligt at overdøve din indre stemme der beder dig om at stoppe, hvis du invisterer i dig selv. Jeg havde ikke kunnet nå hertil, uden hjælp fra en fantastisk coach. Så det er første skridt, det var det ihvertfald for mig.
Det skal lige siges, jeg er ikke færdig og jeg bliver det heller aldrig, for livet er i konstant bevægelse og det må det gerne være,
Det hjalp mig at meditere 20-40 minutter hver dag og gå en lang tur i skoven dagligt, for at reflektere over mine tanker og slippe dem igen.
– Skoven giver mig en naturlig ro. Det er ikke sikkert det virker for dig, men find det sted hvor du finder din naturlige ro, og hvor det giver mening for dig.
Jeg genoptog en gammel hobby, som jeg længe har ønsket at genoptage, men ikke synes at jeg havde tid til – Det skriver jeg om i mit næste indlæg som kommer ud i næste uge og om de små mirakler der dukkede op;)
Jeg begyndte at give plads til mig selv. Ærligt, så var jeg faktisk så ligeglad med rengøring, selvom nullermændene stod og knurrede ad mig når jeg kom ind, mens de kiggede ned på mig. Popcornsind og min kontrollerende adfærd fik min længste finger, mens jeg gik forbi og sagde pyt. Hvis folk vil have at her er rent, ja så kan de jo bare sætte i gang – måske jeg gad at vise dem hvor støvsugeren står. Nae, den kan de også selv finde, hvis det er…

At nå dertil, hvor jeg faktisk er fuldstændig ligeglad med om nullermænd og andres behov og meninger ikke er mere vigtige end mine egne, er en befrielse, som jeg ønsker at alle vil kunne nå til. Jeg bliver da nogen gange fanget i det, men jeg er blevet bedre til at mærke efter om jeg har behov for at blive opfyldt på min egen energikonto først, før jeg begynder at putte på andres. Og det giver så meget mere mening nu, hvor jeg forstår forskellen.

Måske sidder du og tænker, at det er da nemt og forstår egentlig ikke, hvorfor det kan være så svært at vælge sig selv til, – Og det glæder mig inderligt at du er der – stærkt gået 😀 😀

For dig der sagtens kan forstå hvad jeg mener, så er det lige præcis DIG, jeg skriver til og håber og ønsker at du vil begynde at se dit eget værd og vide at du er vigtig og at lige netop du, fortjener at leve dit bedste liv. Lad det starte i dag! Det er aldrig for sent at skabe din egen forandring og det er aldrig for mærkeligt at vælge sig selv til.

Du skal huske at du er vigtig, så stå ved dig selv og dine drømme og lad dig aldrig begrænse af andres meninger. Dem skal du alligevel ikke bruge til noget, der hvor du skal hen <3
Husk det gamle ordsprog: Du er din egen lykkes smed. Ingen andre end dig kan opfylde dine ønsker og ændre dine følelser, det er kun dig der kan være den forandring. Så vær den <3

Det her blev et noget længere blogindlæg end jeg havde planlagt og jeg er slet ikke færdig med at fortælle om hverdagens små mirakler endnu. Så hvis du vil læse mere, så lover jeg dig at jeg får skrevet videre og fortalt mere om min personlige rejse i næste uge.
Nu har jeg fået hul på min blokering og det er dejligt at være tilbage <3

Må I få den mest vidunderlige dag 😀Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.