BAGVÆRK

Lækre og hurtige flutes.

Kender I det der med, at man tænker, ihh, hvor havde det ellers været lækkert med et flutes til maden, men det har du selvfølgelig glemt, da du handlede ind… Men lige præcis det her flutes,- det kan du sagtens nå at lave, inden maden bliver serveret – hvis du selvfølgelig går igang med det samme. Det tager kun en time, fra du har lavet dejen, til den er færdigbagt. Det er da nemt og hurtigt, synes du ikke?
Og hvad bedre er,- du også kan bruge det til at lave de lækreste sandwich til frokost, eller bare når du er sulten for sjov 🙂

I dag skal vi på skovtur, og vi fik lavet de lækreste sandwich, med dem der var tilbage fra igår, og de blev et kæmpe hit. Jeg skal dog erkende, at jeg lige var nød til at lave en ekstra omgang her til morgen, for der blev spist og hapset, af husets teenagere i går aftes – så de fungerer så også som natmad 😉 Men så er det jo alletiders, at de ikke tager længere tid at lave.

Ingrediensliste:
– 6 store flutes.

 • 100 g. gær.
 • 6 dl. vand.
 • 1 1/2 dl. oliven olie.
 • 2 tsk. chilisalt.
 • 950 g. hvedemel. (Jeg har brugt den økologiske fra Rema1000)

Sådan gør du:
– Del 1.

 1. Start med at smuldre gæren i en passende størrelse skål. Kom lunkent vand i og opløs gæren blidt med fingrene.
 2. Tilsæt 1 dl olie (den 1/2 dl. skal du gemme til senere brug)
 3. Tag en dejskraber og hæld halvdelen af melet i og vend det forsigtigt rundt til der næsten ikke er nogle klumper i.
 4. Kom herefter det sidste af melet i og vend det fortsat med dejskraberen. Dejen skal være lidt klæg, så du skal ikke tilsætte mere mel af den grund.
 5. Kom nu den sidste del af olien i og vend igen dejen rundt med dejskraberen til olien næsten er trængt helt ind i dejen.
 6. Kom lidt olie på hænderne og skub bunden af dejen ind under den så den former en god fast kugle. Fortsæt med at gøre det til du synes at dejen er spændt godt op.
 7. Nu skal du til at lave drivhuseffekten?! Og hvad er så det? Det er noget så simpelt, som du skal bruge film som låg, men sørg for at filmen er sat stramt på skålen, så det ligner et vindue du kigger ind af. (Jeg håber, at du forstår, hvad jeg mener?) Kom herefter et varmt og vådt viskestykke over og stil dejen til hævning et lunt sted i 30 min. Så skulle filmen gerne skabe et vakum/boble som sørger for at dejen ikke bliver tør. Det er drivhuseffekten.

Del 2.

 1. Nu skal dejen ud af skålen, og her skal du være forsigtig, så du ikke får trykket alle de lækre luftbobler ud af dejen. Bare hæld dejen ud på bordet hvor du har drysset en lille smule mel ud. Sidder der stadig lidt dej tilbage så tag det forsigt ud med dine fingre.
 2. Nu skal du bare lave seks lige store flutes. Og nej, dejen skal hverken æltes eller rulles 😉
 3. Start med at skære et passende stykke dej ud. Så skal du bare trække forsigtigt i hver ende af dejen, så du får en lang “pølse”. Læg den over på en bageplade (Der kan lægge tre flutes på en plade). Så er det bare at fortsætte, til hele pladen er fuld 😉
 4. Tænd ovnen på 200 grader. alm. ovn.
 5. Pensl dem med vand og drys lidt chilisalt over og lad dem efterhæve i ca. 15 min. uden klæde over.
 6. Bag dem i ca. 25 min. alt afhængig af ovn. Men du kan banke dem i bunden løbende, og lyder de hule og sprøde, så er de klar til at tage ud.
 7. Læg dem over på en rist og lad dem køle af og server dem til lige det du har lyst til.

Bon appetit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.