Konfekt,  Snacks

Peanut krabater med chokoladeovertræk.

Jeg er personligt ikke vild med peanutbutter – peanuts med salt, dem kan jeg spise, men peanutbutter, adder badder, det har jeg altid syntes var lidt opreklameret. Altså, lige indtil jeg smagte de her krabater. For de er virkelig gode, og så er de mega nemme at lave, for ikke at nævne at de er sunde – ikke dermed sagt at de ikke koster på kaloriekontoen, men de er dog et sundere alternativ til lidt sødt, og så er de veganske.

Nå, men videre til denne nemme opskrift med kun 4 – 5 ingredienser. Alt du skal bruge er en foodprocessor eller en god blender, samt alle ingredienserne.

Kalorieindhold pr. stk.
– 95,4 Kcal pr. styk. med chokoladeovertræk.
– 68 Kcal pr. styk. Uden chokoladeovertræk.

Ingrediensliste:
28 kugler.

 • 100 g. mandler.
 • 100 g. peanutbutter.
 • 200 g. dadler uden sten.
 • 1 1/2 spsk. kakaopulver.
 • 150 g. mørk smeltechokolade. (dette kan sagtens undlades)
 • Lidt hakkede mandler til pynt.

Sådan gør du:

 1. Hæld alle ingredienserne i foodprocessoren og blend til det hele er blevet til en samlet masse – ca. 10 min. Hvis det kniber med at få det samlet, så kan du tilsætte lidt vand, men kun lidt.
 2. Så skal kuglerne bare trilles, i den størrelse du vil. Personligt kan jeg godt lide, at det er små hapsere, så jeg laver dem ikke for store.
 3. Så er det tid til at smelte chokoladen, så du kan få dyppet krabaterne og få skabt den lækre knasende skorpe af sprød chokolade.
 4. Du kan smelte chokoladen enten i microovnen eller over et vandbad. Jeg foretrækker vandbadet. – Vil du lege med temperering af chokoladen, så kan du finde guiden til det under kategorien konfekt.
 5. Når chokoladen er smeltet, så er det bare at dyppe krabaterne i chokoladen (Jeg bruger 2 gafler til at dyppe dem med). Læg dem på et stykke bagepapir og pynt med hakkede mandler hvis du synes, at de lige skal have det ekstra. Men de kan sagens nydes uden chokolade. Det er op til dig 🙂

Så er det bare at servere og nyde dem,- enten til den lille lækkersult eller som en lille sund dessert.

Det er da en nem og hurtig lækkerbidsken, synes I ikke?

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.