Hverdagen,  TING OG TANKER

Når din verden forandres.

Jeg kunne fristes til at sige, at vi nærmere os en skelsættende epoke af egocentrede narcisister. En verden hvor alle er sig selv nærmest og skider højt og fløjt på hinanden, fordi at jeg heller vil have “rigtig D-vitamin, ellers så dør jeg indvendigt…” mentaliteten hærger. WHAT THE FUUUCK??!!! Kommer du fra månen, din bløderhjerne?? Med sådan en indstilling, så er jeg fandme glad for at landet ikke er i krig! Undskyld mit franske… Og undskyld hvis du følte dig ramt.. eller noget.

Men det vil jeg selvfølgelig ikke sige, selv om det er fristende og mange formodentlig sidder med selvsamme tanker i disse dage. Nej, vi skal holde os bedre end at gå og svine hinanden til, for det er i en tid som denne, at vi skylder hinanden, at passe på hinanden. Synes i ikke?

Som Dronning Margrethe sagde, så det er en farlig gæst vi har på besøg. Vi aner ikke hvad det er for en type, men vi ved at den kan noget som vi ikke har prøvet før. Og det er skræmmende.
Ligepræcis derfor, kan jeg personligt godt have svært ved at forstå, hvorfor der stadig er nogen som tror de hævet over andre, med kommetarene som – Det rammer ikke mig. Jeg er sund og rask. Jeg bliver ikke smittet osv. osv… Og det er så her den skelsættende epoke af narcisister rammer jordens overflade og kommer til syne, som muldvarper, hvis bo er oversvømmet af gårsdagens skybrud!

Hvor er empatien for hinanden? Hvor er den blevet af,- respekten for noget ukendt?
Går der virkelig så mange superhelte rundt og er urørlige? Ja, jeg spørger bare… For jeg ved at der er mange som ikke føler sig urørlige og som har den dybeste respekt for hinanden og for det fremmede.
Jeg går ud fra at du formodentlig vil blive ked af det og ulykkelig, hvis du har smittet en du holder af og i worst case senario, mister en som du elsker. Ville du ikke??
Eller er du stadig ligeglad?

Kan det virkelig passe at der er så mange der opdraget til, at dette ikke betyder noget, så længe du får din D-vitamin igennem solen, sammen med 20.000 andre der har det samme behov og fået samme tanke. Og når bare du har fået skaffet dig 7 kilo gær og de 17.000 liter håndsprit, så er du home safe og fuck så resten... Er det der vi er ved at havne?

Faktisk så forstår jeg egentlig godt den frygt der sker, når krisen kradser og hamstementaliteten opstår – For hvordan skal man reagere over for det ukendte, over for det som man ikke kender? Man tager selvfølgelig iltmasken på, så man står klar til at tage imod. Fred være med det, nu kan vi alle lystigt gå på toilet og ordne det der skal gøres sådan et sted. Og så behøver vi vist heller ikke at koge mere suppe på det papir.
Men jeg må erkende at jeg er en smule forarget over den ligegyldighed som nogen mennesker besidder for vore usynlige, men absolut mærkbare og livsforandrende gæst.
-Nogen agere ligesom med dem, hvor de har en sygdom, som ikke er synbar. STRESS, DEPRESSION, ANGST OSV. DET ER BARE PJAT,- TAG DIG SAMMEN!! Meeen, hvis man derimod går med armen i gips, – GUD, HVAD HAR DU DOG LAVET?? Så er reaktionerne anderledes og forståelsen er større, for det er synligt og mærkbart for beskueren. Det er noget vi kan føle på og så forstår vi bedre, for her kan vi nemlig se at der er noget galt og ergo, så kan vi forholde os…
Men lige her, i præcis dette nu, der er vi i selskab med denne
lillebitte usynlige organisme som kan, vil og allerede har skabt den vildeste forandring verden over.

Seriøst, VIS NU NOGET RESPEKT.
For selvom du ikke er eller føler dig i farezonen, så er der sygeplejeresker, læger, sosusassistenter, patienter, familier og andre der oplever denne gæst på tætteste hold! De kan ikke se den, de kan kun forholde sig til at den er der, at den er farlig og at den gør mennesker syge. Den kommer hurtigere end menneskelige hænder, Og den menneskelige kapacitet kan håndtere. Så VIS NU for guds skyld hinanden respekt, bliv hjemme og hold idet mindste afstand. Bare fordi du ikke kan se den, så er det ikke ensbetydende med at den ikke er der.

Jo længere tid du ikke vil respekterer at lytte, accepterer, blive indedører og følge alle de skrevne påbud, jo længere tid går der, før at samfundet igen kan komme på benene. Din hensynsløshed koster familier liv, penge, konkursbegæringer, arbejdsløshed, firmaer er tvunget i knæ og meget andet som du måske ikke lige tænker på, med HOKUS POKUS, DIG I FOKUS.

Så kunne vi ikke alle blive enige om, at vi alle ønsker at Danmark og alle andre steder i verden, kommer på benene igen hurtigst muligt og ikke skal have det trukket i langdrag, fordi du vil have dit naturlige fix af D-vitamin, ud og kigge på pandaer og på cafe og skåle i brusende rosé.

Vi andre er gået i gang – hvad med dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.