Opskrifter,  Vegetarretter

Grøntsags/paprika Ragoûter

I tænker nok, hvad i alverden det er for en ret, og hun har da stavet forkert osv. Men nej, det er med fuldt overlæg. For en ret, der er speciel, skal da også have en speciel titel, tænker jeg. Er du franskmand, så har du nok allerede regnet den ud, men til de af jer der ikke er franskmænd, så kommer forklaringen her, og den er ganske simpel…

Vi er herhjemme begyndt at have to kødfrie dage om ugen. Og hvorfor er vi så det? Det er vi, fordi Henrik har svært ved at få sit kolersterol ned eller rettere sagt, det er ikke faldet så meget, som vi havde håbet på. Det er den ene grund.
-Den anden grund er, at vi selvfølgelig skal passe på klimaet, så ved at reducere indtaget af kød, er vi med til at være en dråbe i vandet for miljøet og i særdelsehed også for vores dyr – Det kan godt være, at I tænker, at en dråbe i vandet ikke kan gøre den store forskel – men selvfølgelig kan den det,- Husk på at regn kommer af mange dråber 😉
Den tredje grund er, at vi generelt set indtager alt for meget kød i forhold til, hvad vi reelt set har behov for. Og kød er jo altså ikke vores eneste proteinkilde.
Så derfor har vi lagt vores livsstil om, med henblik på at skabe en større sundhed og være mere miljøbevidste om vores valg. Og det har så skabt vores VEGGIE-days herhjemme, og det er slet ikke spor kedeligt. Det kræver selvfølgelig en kæmpe omstilling af vores mindsét i forhold til kreativiten, men det er nu også meget sjovt trods alt.

Meeen, når nu man skal lægge kosten om til noget helt andet, end man er vant til, så skal det dældulme også smage, så man ikke føler, at man mangler noget,- og deraf navnet Ragûter.
Ragout, det kender vi alle, det er noget med kød. Men er taget fra det franske Ragûter, som betyder give appetit og smage,- Smart ikke? 😛
Ra (re) = give appetit og gûter = smage.

Tjae, det var en længere historie – jeg lover jer, at opskriften er kortere 😉

Ingrediensliste:
4-6 pers.

 • 3 fed hvidløg.
 • 2 squash.
 • 4 store gulerødder.
 • 2 store røde snackpeber.
 • 3 store rødløg.
 • 450 gr. champignoner.
 • 2 dåser kidney bønner.
 • 1 1/2 dåser tomatpure.
 • 6 tsk. paprika.
 • 750 ml. madlavningsfløde 4%.
 • Salt efter smag.
 • Olivenolie til stegning.

Sådan gør du:

 1. Gør alle dine grøntsager klar – vask og skyl og skær dem i store gode stykker, så der er lidt bid.
 2. Find en passende størrelse gryde frem, kom lidt olivenolie i og svits løg og hvidløg til de har frigivet saft og kraft.
 3. Kom herefter gulerødderne i og lad det stå og simre lidt. Kom herefter alle champignonerne og squash i og rør det rundt i et lille minuts tid.
 4. Tilsæt nu paprika og salt og kom til sidst dine peberfrugter i og rør igen, så det hele er jævnt fordelt.
 5. Tilsæt så tomatpurén og rør det godt rundt så det er dækket over alle grøntsagerne.
 6. Og så er det til sidst madlavningsfløden, og når den er rørt godt sammen,
 7. Tilsæt herefter de skyllede kidneybønner og vend dem forsigtigt i retten. Så skal den bare have lov at stå og simre ved svag varme i 15-20 min. alt afhængig af, hvor meget bid du vil have i retten. Smag til med salt og peber og server. Jeg serverede den med en god skive rugbrød, men det kan sagtens undlades.

Håber at I bliver ligeså begejstret for retten, som vi er herhjemme 😀

Ps. den kan sagtens serveres med kartofler eller ris, hvis man er til det 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.