TING OG TANKER

Vægttab – Ser du dig selv med de rigtige briller?

Jeg er idag blevet inspireret eller nærmere sagt, har jeg følt mig motiveret for at dele noget af min historie, til dem som måtte have lyst til at læse den.
Min motivering kommer af, at der er så mange, som er fokuseret på at tabe sig, gå på diverse kure, og som falder for det ene slankekoncept efter det andet, fordi det de tidligere har prøvet, fejlede.- Derfor måtte det jo være denne her bog, dette her koncept eller denne her træner som ikke opfyldte kriterierne for den manglende succes.
Hvor mange har ikke købt en bog eller et koncept på argumentet,- det virker for min veninde, kammerat osv, og tænker – ERGO så virker dette også for mig! BUM?!, for så efterfølgende at finde ud af, at dette heller ikke virkede,- eller blot kun virkede for en periode…


Jeg har været en af dem, som har været forblændet i et univers af stræben efter det perfekte, i forhold til det kropsmæssige ideal – samt at skabe kontrol i mit eget liv, med ønsket om at blive set i den ene eller anden kontekst… Dette resulterede i, at jeg var nød til at skabe kontrol for at have et “struktureret” forhold til omverden og mig selv (mest af alt mig selv)…
Dette skabte mit venskab til min egen dialog, og jeg kunne hilse anoreksien velkommen indenfor i en alder af 14 år. Denne skulle vise sig at blive min tætteste ven gennem en årrække, hvor jeg i mellemtiden også bød bulimien velkommen som min anden tætteste ven…

De sneg sig langsomt ind på mig og begyndte at kontrollere mig… Fuck også, det var jo mig, der skulle have kontrollen for at nå målet og ikke omvendt!!! Nu havde jeg to djælve på mine skuldre, der ihærdigt knævrede om, hvor meget mere jeg skulle kæmpe for at opnå “deres” ønske, som de fik manipuleret til at blive mit ønske… Lyder nærmest skizofrent, ik’? Men det er altså nu engang sådan dette føles, for dem som sidder med sygdommen.
Jeg følte mig fanget og ude af kontrol efter at være besvimet nogle gange. jeg blev bange for, at jeg var fanget i dette helvede, som jeg ikke kunne se pga. behovet for kontrollen til at styre slagets gang…


Jeg bliver gravid med mit første barn i 2000, og jeg kan slippe den indre kamp og begynde at spise, uden at have dårlig samvittighed over hver bid af maden jeg tager, for nu skal jeg jo ikke spise for min egen skyld, men for mit lille vidunder som snart skulle komme. Dyrelægens natmad, det var min absolut favorit. Og BUM, 120 kg. sagde vægten (jeg er 163 cm høj) da sønnike kom. Nu var jeg nemmere at hoppe over end at gå udenom. Av for helvede!!! Og én, to, tre, min anden tætteste ven kom tilbage for fuld smadder, og jeg fik inden for 4 måneder tabt mig til 75 kg. og blev gravid igen!! Mit andet vidunder skulle melde sin ankomst 9 måneder senere, og jeg nåede denne gang op på en vægt, der hed 95 kg…

Mig i Qmagasin 2009 – Den kære skribent, Har fået byttet lidt rundt på historien, så tidslinien passer ikke helt 😉


Jeg var ved at blive sindsyg over denne evige kamp med kontrollen og de indre dæmoner… Min eksmand syntes, at jeg var åndsvag, og jeg blev flov over den her evige kamp, som jeg konstant kæmpede. Jeg måtte ubevidst finde på andre metoder. Jeg ville jo gerne være perfekt og stadig have kontrol.
Jeg kaster nu min kærlighed på styrketræning og bliver grebet af en gal vægtstang og vælger at skulle stille op til konkurrence, da én fra centeret sagde, at det kunne jeg sagtens. Hvad havde jeg at miste?? Absolut intet,- men alt at vinde.

Jeg får skabt kontakt til kompetente mennesker inden for denne branche til at hjælpe mig med at nå målet, (super skønne mennesker iøvrigt) samtidig med at jeg uddannede mig indenfor dette område. Jeg står på scenen til Miss Fitness i 2007 og DM i Body Fitness i 2009, og jeg får nogle super flotte placeringer. Men Jeg var stadig ikke tilfreds, til trods for mit livs rejse og det jeg havde opnået.
– Jeg erkender, at jeg blot havde byttet den ene kontrolform ud med en anden og mere legal form!!

Det med at intet var godt nok, at tingene blev mere og mere ekstreme, havde intet med det perfekte ideal at gøre. Det havde dog alt at gøre med de briller, som jeg valgte at se mig selv med. For selvom jeg havde fået skruet min sjæl og mit sind ned i den ideelle krop, så havde jeg stadig set det samme, som jeg så den gang. Det uperfekte og fiaskoen.
Jeg var klædt med forkerte briller, og derfor kunne jeg ikke se klart.

Så kære venner og dem som får noget ud af at læse dette. Vær sikre på at I bærer de rigtige briller, og vær sikre på at den kamp I vælger at kæmpe, ikke handler om noget I prøver at undertrykke.
Jeg ville ønske, at jeg havde set mig selv med de rigtige briller, så jeg havde kæmpet den rigtige kamp. – Måske jeg en dag, deler den kamp jeg skulle have startet med <3
Når man vejer for meget, og man ønsker at skabe kontrol i sit eget liv, så vær sikker på at du starter det rigtige sted, så du får succes istedet for nederlag. For mange gange er det de tanker, vi gør os, og som ikke bliver sagt højt, det er dem som skaber forhindringerne for det egentlige mål <3

Den mentale balance er den største faktor for at komme sikkert i mål, uanset om det er et vægttab, du kæmper med, eller en drøm du synes, at du ikke besidder evnerne til. Stop op, mærk dig selv, snak med nogen om det der fylder i dig. Gør det du drømmer om og lad være med at lade dig stoppe af tanken om, at du ikke er god nok, dygtig nok, pæn nok osv. For du er helt rigtig – Er det ikke også bedre at være en original fremfor en kopi?

At elske sig selv er så meget nemmere når du husker at kigge med de rigtige briller. Har du svært ved at finde dem?? Så sørg for at invistere i dig selv. Snak med kompetente mennesker om hvad der fylder i dig. Om det er en psykolog, coach, en clairvoyant, en ven eller noget helt andet.- Det er fuldstændig lige meget, bare det virker for dig. For du er VIGTIG!
Begynd at se de bump du møder på vejen som en positiv livserfaring – frem for en irriterende forhindring, som kun står lige dér blot for at spærre dig vejen frem i livet.

Jeg er min historie og jeg mærker en stille og forsigtig stolthed over at acceptere både medgange og modgange. Processen livet byder dig, er nu engang livet.

Vær forfatteren i dit eget liv og skriv de sider, som du har lyst til at læse, om og om igen. For DU er VIGTIG og det skal du huske <3

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.