BAGVÆRK,  Desserter

Sukkerfri Roulade.

Jeg kan huske, da jeg var barn, så lavede jeg altid roulader med hindbærmarmelade, og de blev altid helt perfekte – hvordan jeg lavede dem, det husker jeg ikke. Og mine forsøg med at lave dem i dag,- de er ikke altid lige heldige – jeg kan slet ikke huske, hvor besværligt det var, når dejen skulle rulles sammen. Jeg ved bare, at de dengang altid lykkedes for mig 😛 Jeg tænkte heller aldrig over, hvor usunde de var. Det kom først senere, men det er en anden historie 😉
Men nu hvor vi kæmper lidt med at få Henriks kolersterol ned og min vægt ligeså, ja så er man jo nødt til at finde alternativer, når man skal have lidt lækkert engang imellem. Så jeg måtte i køkkenet og eksperimente lidt. Det er altså ikke nemt, at lave kager der smager med sukkererstatning kontra almindelig sukker, det vil jeg bare lige sige. Men det lykkedes her. Den smager godt og ikke alt for sødt.

Så skal du lave en hurtig, sund og sukkerfri roulade så følg opskriften her.

Ingrediensliste:

Dej:

 • 5 æg.
 • 100 g. sukrin.
 • 1 tsk. fuld bagepulver.
 • 1/4 tsk. fuld vanilliepulver. (det kan fåes i helsekosten)
 • 3 spsk. kartoffelmel. (svarende til 60 g.)
 • 90 g. hvedemel.
 • 6 – 8 dråber stevia drops med caramel. (Kan fåes i helsekosten.)

Fyld:

 • 65 g. valgfri sukkerfri marmelade.
 • 175 g. vanillieskyr.

Sådan gør du:
Kage.

 1. Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
 2. Pisk æggene godt sammen.
 3. Kom herefter sukrin i og pisk det på højeste hastighed til det skummer godt. Det tager ca. 5 min.
 4. Sigt herefter de tørre ingredienser i og vend det hele forsigtigt sammen.
 5. Til sidst tilsætter du stevia drops og vender forsigtigt i dejen.
 6. Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld dejen over. Glat den ud med en dejskraber så dejen når næsten ud til kanten af bagepapiret. Sørg for at dejen er ligeligt fordelt, så den bliver bagt jævnt.
 7. Sæt bradepanden i den forvarmede ovn i ca. 8 min. Helst ikke mere, da den hurtigt kan gå hen og blive tør.
 8. Når den er færdigt, så skal den over at stå på en rist, som du har beklædt med et fugtigt viskestykke (du skal lade bagepapiret blive på) Læg også gerne et fugtigt viskestykke oven over kagen så den holder sig fugtig, hvilket gør at den er nemmere at rulle sammen.

Creme:

 1. Bland skyr og marmelade sammen.
 2. Læg et stykke bagepapir over kagen og vend den, så de liggerr med bagsiden op af.
 3. Smør cremen ud over kagen. Vær opmærksom på at cremen hurtigt trænger ind i dejen, så processen skal gå hurtigt.
 4. Så skal rouladen rulles forsigtigt – behold bagepapiret på og tag det af i takt med at du ruller den sammen – Jeg håber at det giver mening.
 5. Så er den klar til at blive pyntet.

Jeg har pyntet den med med sukkerfri glasur. Til det har jeg brugt sukrinmelis. Og til sidst pyntet den med søde bær.

Jeg synes, at den smager bedst, efter den har fået lov at stå og trække lidt i køleskabet.

Velbekommen og håber at den smager. Blot husk, at den ikke vil være, som du normalt forbinder med en roulade. Der er meget mere kage over den 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.