FESTER

Nytårsbordet 2020

Jeg elsker at dekore og pynte op, så når chancen byder sig for at kunne give den hele armen og lade pyntesygen få frit løb, ja, så er jeg faktisk temmelig meget tæt på himlen 😀
Nytårsbordet i år fik en makeover med balloner og serpentiner, og alt hvad der hører sig til – jeg forsøgte at holde os væk fra bordbomber og alt det dersens konfetti, som er umuligt at få bugt med,- det var der dog nogle af gæsterne, der havde været så søde at taget sig af… (sarkasme kan forekomme;) ) Jeg behøver nok ikke at fortælle, at rengøringen tog 7 stive timer, for at få det til at ligne et normalt hjem igen. Og til trods for det, så finder jeg stadig konfetti 😛 Men det var en god fest trods alt, og vi kom godt ind i 2020.

Men jeg er jo som sagt lidt pyntesyg, så når jeg kan få lov at gå all in, så gør jeg det. Henrik var dog en smule træt, da han så hvor mange balloner, vi skulle have op at hænge. Heldigvis har vi en kompressor, så han skulle ikke selv puste ballonerne op 😉 Og jeg tror, at han selv syntes, at slutresultatet var slidet værd, – jeg lever i troen ihvertfald 😉

At dække et smukt bord er noget, som jeg synes, man skal gøre hver dag. At sætte sig ved et veldækket bord med dem man holder af, det giver bare en helt særlig følelse af, at man har givet lidt af sig selv uden ord, til dem som sidder til bords.

Jeg har skrevet lidt om, hvordan jeg har gjort med de forskellige elementer. Så der er lidt tips og tricks at hente under nogle af billederne.

Jeg havde valgt et hvidt og guld tema, da de to farver bare kan noget sammen, og hele julen herhjemme har været præget af hvidt og guld. Der hænger ca. 51 balloner, som blev sat op i loftet med hvide tegnstifter og fiskesnøre.
Når jeg skal arrangere sådan et bord, så synes jeg, at det nemmeste er at dække det dagen før, da man jo altid har en masse andre ting, man skal have gjort på selve dagen.

Bordet begynder så småt at tage form. Jeg har brugt hvide velourduge og en bordløber i hørstof med guldmønster,- en genganger som jeg ofte bruger rigtig meget i højtiden. I midten har jeg placeret 22 små glasflasker med de smukkeste hvid ranunkler for at skabe dybde på bordet. Jeg starter altid med at sætte det antal tallerkner på, som der skal være, for bedre at kunne skabe midterpunktet. Det er så meget nemmere, fremfor at man skal rykke midterarrangementet, så det passer til servicen. Levende lys på et bord er også med til at skabe en skøn stemning, når mørket falder på. Jeg har her mixet mellem fyrfadslys og bloklys.

Jeg har brugt dæktallerkner for at skabe det lidt mere ekstravagante look, som jeg rigtig godt kan lide. Men jeg har snydt lidt, da jeg har 2 forskellige sæt dæktallerkner i to forskellige farver, sølv og brun, og 2 forskellige faconer. Så for at få et ens look, fandt jeg noget gavepapir i guld og klippede det i passende størrelse cirkler og lagde over dæktallerknerne. Det er en nem og billig løsning, hvor alle kan være med.

Bloklysene var hvide til at starte med, men jeg synets, at der manglede noget bling, så jeg brugte lidt guldglimmerspray på halvdelen af lyset, for at få den effekt som lige gav det sidste touch. Igen, en nem og billig løsning.

Når lysene skal tændes, så synes jeg, det giver så smukt en glød, hvis lysene kan stråle i flere retninger, samtidig med at det bliver dæmpet lidt. Til fyrfadslysene har jeg brugt en lyskappe, der minder lidt om en bikube. Jeg synes, at den skaber et helt perket og dæmpet lys til et bord, hvor der i forvejen foregår så meget.

Hvis du skal lave en ballonhimmel hen over dit bord med levende lys, så vær opmærksom på at lysene ikke må være for høje. Jeg havde ca. 80 cm. fra lys og ballon.

Jeg vil løbende begynde at lægge billeder og beskrivelser, af de borde jeg får dækket op til jer, med tips og tricks til, hvordan I nemt får dækket et smukt og elegant bord, og hvordan I samtidig sparer tid og penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.