Hverdagen

Nyt år, ny stil, nyt kapitel?

Sidder her i stearinlysenes skær og tænker om det er i år, at man skal skabe den forandring, man ofte tænker, hvergang man træder ind i et nyt år.

Et nyt år rammer mig altid med en forventning om, hvordan det kommende år skal blive. Hvad kan jeg gøre bedre, hvad skal nåes, hvilke drømme skal opfyldes og hvad skal gøres anderledes i år, kontra sidste år.
Hvor er det egentlig småtosset at tænke sådan, for jeg har sgu da 365 dage om året, til at skabe eller nå det jeg vil,- Jeg behøver jo ikke først at begynde, når et nyt år starter vel? Når morgendagen rammer, så træffer man beslutningen om at gøre et eller andet – jeg tænker, at jeg er åbenbart mega god til at trække tingene i langdrag om først at forsøge mig med forandringen i et ligegyldigt nytårsforsæt, som oftest kun holder, til at man ikke længere kan kalde det for et nytårsfortsæt. Kender I det? – det er vist det, man kalder for en overspringshandlig! 
Og det har jeg åbenbart super evner i… 

Men uanset hvad, så er der en charme i et nytårsforsæt, trods alt. Det kan give det ekstra skub til rent faktisk at komme i gang. Jeg skal dog ærligt erkende, at jeg havde besluttet mig for ikke at have et nytårsforsæt i år, men nu er vi jo nået hertil, og så kan jeg jo bare vælge at kalde det for noget andet, og det vil jeg så gøre.

Et nyt år, en ny stil og et nyt kapitel. Det vil jeg kalde det i stedet for. Jeg vil stille mig i forandringens vinde og nyde det påbegyndte kapitel og det nye år med en ny stil. Nemlig at tage mig selv alvorligt.
Jeg har tidligere skrevet om det her med at tage sig selv alvorligt og respektere sig selv, hvilket jeg aldrig har været super god til. Jeg har oftest prioriteret, at andre skulle have det godt først, og så kunne jeg se, om jeg fik tid til at tage mig af mig selv bagefter. Kender I det? Hvis I gør, så er det måske tid til et nyt kapitel? 😉

Jeg blev opmærksom på, hvor svært det er for mig at sætte mig selv først, alt imens jeg var i gang med noget så banalt som at lægge tøj sammen… Jeg lagde de andres tøj sammen først og lagde det ind til dem, og først bagefter kunne jeg sætte fokus på mit eget… Hvor fjollet det end lyder, så fik det mine tanker hen på, at det måske var på tide at starte med mit eget, frem for at færdiggøre andres først. Og ærligt, det var eddermugme en mærkelig følelse at starte med mig selv først og de andres bagefter. Det føltes helt vildt forkert og egoistisk. Men det forstærkede blot tanken om, hvor dårlig jeg har været til at prioriterer mine egne behov og mål først. Det var vigtigere at få andre i mål, og først da kunne jeg se, om der var tid til mig selv bagefter, og det har der sjældent været.
Det er ikke nogens skyld, det er udelukkende min egen, eftersom det er mit eget valg, og de forventninger jeg har stillet til mig selv. Og når jeg sidder her og deler det med jer, ser jeg nu, at jeg ikke var vigtig nok til at have retten til at komme i første række hos mig selv. Og kigger jeg rundt i manegen, så kan jeg se hvor mange andre, der handler på nøjagtig samme måde. Og med hvilket formål?

Jeg tror, at de fleste kender den med iltmasken på flyet – du kan ikke hjælpe andre, hvis du ikke selv har ilt nok. Så uagtet hvad, så er du altså den vigtigste person for dig, ingen andre kan gøre forskellen, hvis ikke du vælger dig selv først. Jeg siger ikke, at vi alle skal gå hen og blive super egoister og ikke have plads til andre i vores hverdag, men blot huske at stoppe op og mærke hvad vi selv har brug for først, før vi gør en masse for andre, som de selv kan.

En balancegang i at prioritere mig selv men stadig huske andre. Det er en ny stil i det nye år, og kapitlet det skal altså hedde balancegang.
Året har jeg startet med en tur til frisøren. Jeg plejer kun at få klippet mit hår max én gang om året og så er jeg typen, der kun reder mit hår, når det er blevet vasket. Det vil sige hveranden dag. Personlig oplysning ja, men I fik den alligevel 😉 Men det er en af de ting, som jeg vil ændre på, og næste frisørtid er allerede bestilt til om tre måneder igen. Jeg kan klart anbefale min frisør i øvrigt.- hun er en miljøvenlig frisør og er helt fantastisk,- både som person og med en saks.
www.frisoermiajuul.dk

Det er dog ikke det eneste, som jeg vil gøre anderledes… Jeg vil huske at tage en pose med, hvergang jeg er ude at gå en tur, så jeg kan samle det affald op, som ligger på min vej. På den måde får jeg både gjort noget godt for mig selv, for miljøet og for dyrene, så det er da en win,win.
Jeg vil også huske at mærke efter, inden jeg siger ja til noget. Og det sidste mål er at give mig tid til at skrive min bog færdig – den har jeg kun været igang med de sidste 15 år, så nu må det vist være tid til at prioriterer den 😉

Umiddelbart virker det ikke som de store mål, men bare husk at ingen mål er for små, og ingen mål er for store, hvis du virkelig ønsker dig den forandring, der skal til for at skabe den.

Hvordan har I det med nytårsforsætter?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.