Drinks til varme og kolde dage

Magiske Ingefær shots.

Nu er det blevet den tid på året, hvor næsen løber, halsen kradser og den typiske forkølelse banker på døren. Og det gider vi da ikke, vel?

Hos os tager vi altid et lille glas ingefær shot, når vi kan mærke at krildren i halsen kommer, for at få slået det ned hurtigst muligt. Og det virker!

Men i år har jeg dog været for langsom til at reagere på det, så nu sidder jeg med en rundsav i halsen, og en næse der løber stærkere, end jeg kan nå at følge med, og en hud der er øm – så jeg har desværre fået budt forkølelsen velkommen, og nu må jeg se, om jeg hurtigt kan få smidt den på porten igen.

Og jeg er formodentlig ikke den eneste, der sidder med forkølelse eller gerne vil forebygge at komme til det, så I får lige familieopskriften på den kradse lille sag, som gør en stor forskel.

Men vil lige fortælle hvad den kan gøre godt for inden.

Citroner er rig på B og C-vitaminer, jern, kalium, og magnesium. Er udrensende, modvirker dårlig ånde. Saften fra citron hjælper med at rense giftstoffer ud af kroppen, som vil hjælpe din nyre og leverfunktion, på grund af de gode antioxidanter den indenholder.
Kaliumen er god for hjernen og nervesystemet, og B og C- vitaminer beskytter mod bakterier og vira. Og så er citron godt for din fordøjelse.

Ingefær har en anti-inflammatorisk effekt og er blevet brugt som lægemiddel i mere end 5.000 år som naturmedicin. Den er fyldt med medicinaktive stoffer som vitaminer og antioxidanter. Gigtplagede mennesker kan blandt andet få en lindrende effekt på ledsmerter. Lider du af kvalme, kan ingefæren være med til at lindre den, og så er den super god til at fjerne betændelsestilstande i kroppen.

Ingefæren har indenfor lægevidenskaben veldokumenterede studier om den helbredeende effekt. MEN!! DU SKAL VÆRE OPMÆRKSOM PÅ AT INGEFÆR ER BLODFORTYNDENDE, SÅ OVERDRIV IKKE BRUGEN AF DET OG RÅDFØR DIG MED DIN LÆGE INDEN INDTAGELSE.

Gurkemejerod har også super egenskaber. Den indeholder et stof kaldet curcumin, som forebygger aldring, grå stær og så har den også anti-inflammatoriske egenskaber, som forebygger gigtsmerter. Den reducerer endvidere mængden af kolesterol og har en god effekt på forebyggelse af alzheimers. Der er rigtig meget positivt omkring curcumin, så hvis du vil dykke mere i det, så gå ind på dette link herunder, hvor der står meget mere og uddybende om det:

– https://hurtigtslank.dk/turmeric-curcumin-gurkemeje/

Næringsindhold:
Kalorier i alt: 301 kcal.
Kulhyd: 73,4 g.
Fedt: 1,9 g.
Protein: 5,5 g.

Ingediensliste 1,5 ltr.

  • 200 g. ingefær.
  • 3 økologiske citroner.
  • 4 spsk. rørsukker.
  • En lille gurkemejerod. Ca. 4 cm.
  • 2 ltr. vand.

Sådan gør du:

  1. Skræl og vask ingefæren og gurkemejen og skær dem i skiver.
  2. Vask citronen og skær den ligeledes i skiver.
  3. Hæld alle ingredienserne inklusiv sukker i en passende gryde og tilsæt vand.
  4. Kog det op og lad det simre i små 60 minutter.
  5. Når det er kølet godt af, sier du væsken fra og hælder på rengjorte flasker. (Skyl evt. flaskerne i vodka eller atamon) og sæt på køl.

Ingefær shotsen er lavet, så nu kan kampen mod forkølelsen begynde, og jeg er ret sikker på, at jeg får smidt den på porten inden længe igen 😉

Skååål.

For at få den anti inflammatoriske effekt behøver du kun at drikke 2-4 cl om dagen.

Drikken kan holde ca. en måned på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.