BAGVÆRK,  Muffins

Choclate chip chop muffins

Forleden dag skulle jeg til noget tøsehygge med min dejlige niece og søde mor,og det gjorde jo så, at jeg havde en undskyldning for at bage lidt. Jææi, for Henrik har sagt, at jeg skal skære lidt ned på at servere de søde sager for ham, eftersom jeg selv er lidt afholdskvinde. Jeg skal jo af med de kilo, som der er kommet på sidebenene. Men det skal da ikke forhindre mig i at bage vel?! Og det behøver jo ikke at være en kaloriefattig kage, jeg skal lave hvergang. Summa summarum er, at jeg havde en undskyldning for at bage – da jeg jo ikke kan komme tomhændet til tøsehygge, vel. Og iøvrigt er det jo også rart med andre forsøgskaniner, end dem der er herhjemme 😉

Nå, men jeg skulle jo få lavet de muffins i en fart, så jeg kunne få dem med – jeg gjorde det jo ikke nemt for mig selv og lavede dem dagen før vel, neii. Jeg skal helst have lidt travlt for at få det gjort. Og det irriterer mig, hvergang jeg kommer i gang alt for sent. Og det typiske er, at man så altid mangler det ene og det andet. Denne her gang er jeg så egentlig glad for, at jeg manglede både det ene og det andet, for det kom der så de her kreative Chocolate chip chop muffins ud af. Så slut med at være irriteret, for denne her gang blev det til de lækreste muffins, som jeg længe har smagt 😀

Men du må igang med at lave dem, og be- eller afkræfte om det også er de bedste muffins, du længe har smagt 😉

Ingrediensliste 14 stk:

 • 2 æg.
 • 3 tsk. vanilliesukker.
 • 6 tsk. bagepulver.
 • 400 g. sukker.
 • 500 g. hvedemel.
 • 1 1/2 dl. olie.
 • 3 dl. cremefine. Ja den er god nok, det er cremefine – det var det eneste, jeg havde i køleskabet 😉
 • 400 g. chokoladeknapper eller grofthakket mørk chokolade.

Sådan gør du:

 1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
 2. Pisk æg, sukker og vanilliesukker sammen til en luftig masse.
 3. Tilsæt olie og cremefine og rør til det hele er godt fordelt.
 4. Bland mel og bagepulver sammen og rør det hele godt sammen.
 5. Bland til sidst chokoladen i – det nemmeste er at vende chokoladen i med en dejskraber, medmindre du bruger en røremaskine.
 6. Tag 14 tulipanforme og sæt dem i en muffinform – hvis du ikke har det, så kan du sætte to muffinsforme. Dette er mere for at de holder formen bedre.
 7. Sæt dem i ovnen og giv dem ca. 25 min. Men hold øje med dem.

Lad dem køle lidt af og server dem lune.

De er fryseegnet, så lav du bare dobbelt op på dem når du nu er i gang 😉 Herhjemme når de ikke i fryseren, hvis ikke jeg laver dobbelt portion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.