Desserter

Tryllekugler med dadler og kakao.

Kan man trylle en dessert frem på under 30 min. og uden at tænde for ovnen? Ja, det kan man faktisk godt!

Vi er begyndt at skære godt ned på raffineret sukker herhjemme, og prøver, så vidt det er muligt, at anvende det som ikke er forarbejdet. Enten sukrin eller stevia men vi nøjes som ofte også med den sødme, der er fra frugt, når vi skal lave desserter. (Vi laver selvfølgelig stadig både kage og desserter med raffineret sukker, som I kan se i mange af mine opskrifter) Men meget er ændret fornyligt med hensyn til udskiftning af raffineret sukker. Dels fordi at jeg er på en livsstilsændring, som forhåbentlig munder ud i mit ønskede vægttab, og dels fordi at min store dreng er på en skarp træningsdiæt. Men mest af alt fordi at Henrik har fået konstateret forhøjet kolersterol. Og her er blandt andet kakao og dadler et super godt middel til at hjælpe med at sænke kolesterolet. Dels fordi at dadler ikke indeholder kolersterol, og dels fordi de er fyldt med antioxidanter, som sammen er med til at forbedre kroppens kolesterol værdi og er med til at forbygge åreforkalkninger. Kakaoen er med til at nedbringe kolesterolet, så en kombi af de to frugter er et super godt alternativ til at skabe balance i dit system.

Ved forhøjet kolesterol har du en øget chance for åreforsnævringer og større risiko for blodpropper. Så husk at få tjekket om dit kolersterol har de værdier, det skal have.

Nå, men tilbage til de her lækre tryllekugler. Med alt det ovenstående synes jeg, at tryllekugler er det helt rigtige navn til dem. It’s a kind of magic 😉

De tager som sagt under 30 minutter, og alt du skal bruge er en blender og de nedenstående ingredienser. Så er du lækkersulten og gerne vil have en lækker dessert, der ikke tager lang tid at lave og samtidig er sunde, ja så er det dem her, du skal unde dig selv.

Jeg lover dig at du vil elske dem 🙂

Ingrediensliste 14 stk;

  • 200 g. dadler uden sten.
  • 60 g. mandler.
  • 1 1/2 spsk kokosolie.
  • 4 spsk. usødet kakaopulver.
  • 1 1/2 tsk. kanel.
  • 1 – 2 tsk vand eller granatæblejuice.

Sådan gør du:

  1. Blend mandlerne så de er finthakket.
  2. Tilsæt dadler, kokosolie, kakaopulver og kanel og blend det hele sammen.
  3. Hvis massen ikke rigtig vil samle sig, så tilsæt lidt vand – vær sparsom med det, da massen hurtigt kan blive for blød og fedtet.
  4. Nu skulle massen gerne være blevet til en samlet ensartet klump, så nu skal de bare rulles ud til 14 kugler og trilles i lidt kakao. Op på et lækkert fad med dem og servér.

Hvis du sætter dem på køl før servering, smager de af meget mere. De kan også sagtens laves nogle dage i forvejen, hvis du gerne vil være på forkant.

Du kan også rulle dem i hakkede nødder, kokos, eller chokolade krymmel. – Du bestemmer ,hvad du synes, de skal være med. Skal de være ekstra luksus, så dyp dem i smeltet chokolade og drys dem med hakket valnødder, så bliver de ekstra knasende og lækre.

Og ved juletid er de et lækkert og sundt alternativ til julelækkerierne, som du kan nyde med god samvittighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.