5 Hurtige med æble,  Desserter

Gammeldaws æblekage på nye manérer.

Som I jo nok ved, så er jeg i øjeblikket inde i en periode der hedder; Pas på kalorierne. Og det tvinger mig til at være lidt mere kreativ i køkkenet med en masse forskellige ingredienser, som jeg ikke har prøvet at arbejde med før. Og jeg gider som sagt ikke at gå på kompromis med smagen, bare fordi at jeg er nødt til at gøre det på kalorierne. Og så er det også vigtigt for mig, at det ikke er kemisk fremstillede sødestoffer, som jeg bruger for at tilføre smag til mine desserter.

Så jeg har lige nu kastet min kærlighed på Sukrin, som man kan få i tre varianter. Favoriten er helt klart Sukrin Gold. Wow, den er temmelig vild og har en sindsyg lækker smag. Dog kan den godt give en lidt kølende eftersmag, men jeg synes ikke, at det er noget der gør noget. Samtidig er den et naturligt sødemiddel. – Hvis du vil vide mere omkring sødemidler, så kan du gå ind og kigge på www.madbanditten.dk. Hvor hun giver en rigtig god vejledning på de forskellige sødestoffer.

Denne her opskrift er et sundt alternativ, hvis man gerne vil passe på sukkeret, er diabetiker eller på anden måde ikke kan tåle sukker. Jeg har ikke regnet ud, hvad den indeholder kcal-mæssigt, men det er ikke meget. Men en ting ved jeg, og det er, at når jeg skal lave æblekage igen, så er det uden tvivl denne her, der vil blive lavet om og om igen. Og jeg skal nok få regnet ud, hvor mange kcal den indenholder på et tidspunkt. Men nu vil jeg bare dele den med jer, mens at æblesæsonen er godt i gang.

Ingrediensliste 5 pers:

Æblegrød:

 • 10 store æbler. (Jeg brugte rød aroma, da det er hvad vi har i haven)
 • 2 tsk. vanilliepulver.
 • 2 spsk. sukrin.
 • Lidt vand. (kun lige til at dække bunden med)

Skræl æblerne og fjern kernehus og skær dem i skiver. Smid i gryden og tilsæt vandet og lad det hele simre til æblerne er godt møre. Ca. 30-40 min.

Tag gryden af og lad grøden køle af.

Æblekageknas:

 • 5 spsk. Sukrin Gold.
 • 3 spsk. smør.
 • 25 g. pekannødder.
 • 25 g. paranødder.
 • 25 g. mandler.
 • 70 g. havregryn.
 1. Hak nødderne groft.
 2. Smelt smørret på en pande og tilsæt sukrin og lad det smelte sammen.
 3. Hæld derefter nødderne i sukkermassen og rør rundt til det er blevet jævnt fordelt.
 4. Tilsæt herefter havregryn og rør det hele sammen. Lad havregrynene suge sukkermassen til sig mens du fortsat rører rundt.
 5. Når det hele er rørt godt rundt, tager du det af varmen og lader det køle af. Når det er kølet af, vil det blive sprødt og lækkert.
 6. Find fem semi høje glas frem og fordel en skefuld æblegrød i hvert glas skiftevis med æbleknasen. Lad det sidste lag være med æblegrød.

Som alternativ til flødeskum valgte jeg at lave en rørt vanillie skyr med et par dråber stevia i.

Så er det bare at servere denne lækkerhed af en nymodens æblekage. Jeg lover jer at i ikke bliver skuffet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.