5 Hurtige med æble,  BAGVÆRK

Fransk æbletærte á la Bøgehuset – Mmm

Så har efteråret ramt os, og idag har været så trist og grå, så jeg blev i humør til at bage en lille regnvejrstærte. Det kan få de fleste i godt humør, tænker jeg.

Efteråret er også der, hvor æblerne hænger frodigt og venter på at blive plukket, – det gør de ihvertfald i vores have. Vi har de skønne Aroma æbler, og de giver en fantastisk høst hvert år. I år har dog ikke været som de andre. Det er det første år, hvor de ikke har givet en overflod. Vi formoder, at det skyldes, at det blev beskåret rimelig hårdt tidligere på året, da det var blevet for voldsomt. Men det har dog givet nogle æbler, og de skal selvfølgelig bruges til det, de er bedst til ifølge mig, og det er æblekage i alle afskygninger. Jeg vil på grund af årstiden smide opskrifter op på forskellige kager, hvor æbler indgår – der vil selvfølgelig også komme opskrifter på dejlige salater og andet godt med æbler. Men nu er det kagen det gælder på sådan en regnvejrs mandag.

Den først opskrift på æblekage/tærte kommer her:

Ingrediensliste: 8 pers.

 • 350 g. æbler skrællet og skåret i både.
 • 150 g. sukker.
 • 150 g. smør.
 • 150 g. mel.
 • 150 g. havregryn.
 • 50 g. mandler
 • Kanelsukker i rigelige mængder. – Du kan komme så meget på som du synes, det er jo altid en smagssag. Personligt kan jeg næsten ikke få for meget.
 1. Tænd ovnen på 180 g. alm. ovn.
 2. Skræl æblerne og skær dem i både. Fordel dem i et stort tærtefad og strø kanelsukker over så æblerne er helt dækket.
 3. Hæld mel, sukker og havregryn i en skål og mix det rundt.
 4. Smuldr smøret i melblandningen og ælt det godt sammen – Det er en smuldre dej, så du kan ikke samle dejen, bare så du ikke står og bruger for mange kræfter på at ælte den til en samlet masse.
 5. Smuldr dejen over æblerne og drys kanelsukker over og pynt til sidst med hakkede mandlerne. Er du ikke til mandler, kan de sagtens undlades.
 6. Ind i ovnen med den og lad den bage imellem 20-30 min. alt afhængig af hvordan din ovn fungerer. Min tærte fik 25 min.

Lad den køle lidt af. Server den lun med vanillie is eller den lidt sundere version, skyr rørt med vanillie.

Jeg håber, at den vil bringe varmen ind i stuerne her i den mørke tid.

Kærligst Myfairlady

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.