Drinks til varme og kolde dage

Rabarber på fede flasker.

Okay, jeg elsker at lave mange ting selv, og det bedste jeg ved er, at kunne gå ud i haven og hente det jeg har lyst til at bruge. Jeg synes selv, at jeg har de lækreste ting i min urtehave. Den er fyldt med diverse krydderurter, salater, gulerødder, rødbeder og nogle gange kartofler og selvfølgelig mine rabarber, som bare bliver ved med at give til langt ud på sommeren.

Endnu federe havde det været, hvis jeg kunne finde alle de lækre sager, og de ikke var druknet mellem ukrudtet og bagboens klatrevin! Men sådan er der så meget. Det dersens ukrudt har en tendens til at have den største styrke, og er det nemmeste at få til at gro. – Kender I det?

Ohh well, det er jo det fede ved rabarberen, at den heldigvis ikke lader sig drukne i det grønne hav af mælkebøtter, tidsler, brændenælder og skvalderkål. Så nu er der ingen undskyldning for ikke at få dem brugt.

Det har jeg så gjort og lavet en flydende form af den lækreste rabarbersaft, som du både kan bruge i din Gin,- lave en cosmopolitan eller en lækker mojitó.

Jeg selv nyder den bare som saftevand,- iskold med en citronskive og godt med isterninger. Skal den spædes lidt op, så hælder jeg den i lidt danskvand. Lige i øjeblikket holder jeg mig lidt på afstand af alkoholen, da min vægt skriger alarm (der er pænt mange kcal. i alkohol, samtidig nedsætter det forbrændingen, og jeg er på en ” jeg vil gerne leve sundere livsstils ændring”, så alkoholen er forebeholdt de helt særlige dage. Ihvertfald indtil mit vægtab er godt igang) Jeg skal nok skrive mere om dette på et senere tidspunkt.

Men nu til opskriften på den lækreste rabarbersaft som jeg har smagt.

Næringsindhold:
Kalorier i alt: 2938 kcal.
Kulhydrat: 757,2 g.
Fedt: 2,8 g.
Protein: 12,6 g.

Kalorier pr. 100 ml: 146,9 kcal.

Ingrediensliste; 2 ltr. saft

  • 1400 g. rabarber
  • 500 -700 gr sukker (alt afhængig af hvor sød du vil have den. Jeg har selv kommet 650 gr sukker i)
  • 2 ltr. vand
  • 1 stang vanillie
  • 2 tsk. vanilliesukker
  • Saften fra 1/2 økologisk citron
  • En God tålmodighed 😉

Step 1.

Skyl rabarberne grundigt og skær dem i én til to cm. skiver. Op i en rummelig gryde med dem, sammen med vanilliestang og vanilliesukker og tilsæt herefter vandet.

Giv dem en hård opkogning i ca. 5 min. Skru ned og lad det småbuldre i ca. 10 min. og lad det herefter køle helt ned. Jeg lader det gerne stå til dagen efter for lige at trække al smagen ud.

Step 2.

Nu hvor det hele er kølet af, sier du saften over i en anden gryde. Pres al saften ud af kødet fra rabarberne. Personligt kan jeg godt lide, at der er en lille smule frugtkød i min saft, det skaber et dejligt rustikt look. Er du ikke til det, så kan du med fordel si det igen, igennem et rent viskestykket

Tilsæt sukker og kog saften op igen indtil alt sukkeret er opløst. Tilsæt herefter citronsaften. Vil du have det mere sirupsagtigt, så lad det koge lidt længere til det når en tykkere konsistens.

Lad det køle af og hæld det i dine yndlingsflasker som du naturligvis har skoldet først 😉 Stil flaskerne på køl og nyd et lækkert glas rabarbersaft med eller uden alkohol når du er lidt lækkertørstig. Skååål.

P.s. Den færdige saft bør fortyndes med vand, men selvfølgelig alt efter hvilken styrke du fortrækker.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.