FESTER

En lilla fest i et overdække.

Mine drenge og jeg engang for længe, længe siden.

Den søde konfirmationstid er ved at nærme sig for mange. Personligt har jeg selv forestået tre styks af slagsen indenfor 4 år, og vi mangler nu kun at afholde en. Så jeg kender udemærket godt det pres, der kan komme. Er jeg i god tid, hvad mangler vi, og alt det der bla, bla, bla, som der skal styr på. Jeg laver en huskeliste, til dem der kan bruge det til noget, sidst i indlægget.

Jeg kan fortælle, at de konfirmationer jeg har holdt har i hvert fald været meget lige i sidste øjeblik, på trods af at jeg troede,at jeg både havde tid og styr på det. Jeg kan så fortælle jer at SNYYYYDT, det blev jeg…

Min store søns konfirmation skulle holdes sammen med min eksmand. Det havde været planlagt siden han var ganske lille, så dét var der styr på, indtil ca. 2 mdr. før den skulle afholdes. En pludselig ændring gjorde, at det skulle afholdes hver for sig – er I klar over, hvor svært det er at finde et lokale to måneder før?? Det er pænt svært, kan jeg fortælle jer,.. Men det lykkedes dog efter, at panikken havde gjort håret til rent sølv. Jeg kan fortælle jer, at jeg ikke lavede den fejl igen, mht. lokale. Så jeg bookede samme lokale til året efter, hvor min anden søn skulle konfirmeres. Så skulle den ged være barberet. Men Neii, så nemt skulle det da heller ikke gå.

Da tiden nærmede sig, og vi skulle have styr på menuen, kunne restauratøren beklage med, at han havde glemt at reservere lokalet i bogen, så der var andre, der havde fået det!!! SAY WHAAT? og bom, så fik man lange tasker!– hvis du forstår, hvad jeg mener? Han gjorde trods alt, alt hvad han kunne for at rette op på fejlen og fik booket os ind på et gods – det er jo ikke en dårlig byttehandel 🙂

Men så blev det min bonusdatters tur, og jeg er jo blevet klog af skade, hvis I forstår. Så en “garvet” konfirmationsafholder som mig vidste udemærket, hvad vi skulle have styr på op til den store dag. Det gik da også ganske fint, indtil vi skulle pynte op.

Vi havde lejet en overdækket terrasse, som var en udendørs forlængelse af kroen. De havde lovet, at dette ville stå snorelige, og det eneste vi skulle var at pynte op. Vi blev så mødt af dette syn 2 dage før festen. Og hej igen panik, du er nu snart min bedste ven ved festlige lejligheder!! Så igen var lokalet udfordringen. Dog slog denne her gang de andre med flere længder…

To dage før festen skulle afholdes. Henrik er vist lidt opgivende på det her tidspunkt.

Vi måtte igang med at få ryddet op, og få stillet bordene som de skulle stå, så vi kunne komme til at pynte op. Jeg havde en masse dekorationer, som jeg også skulle nå at lave. Jeg har nu altid sagt, at jeg arbejder bedst under pres, meeen der er dog en grænse. Vi fik sat skik på det og endte på kort tid med et ganske fint resultat. Temaet var lilla, og jeg fik rigtig lov til at give den alt, hvad jeg kunne i den kreative del, og Henrik arrangerede alt med potteplanterne. Resultatet afslørede heldigvis ikke udgangspunktet.

Så skal der pyntes op – torsdag aften, dagen før konfirmationen.

Langbordet med al sin pynt – det blev da ganske festligt at se på, og Maja var glad
Dekoration til gavebordet.
Jeg prøvede at finde en grimasse, for bagsiden af kagen var gået lidt i stykker, da en tjener til min store ærgelse havde tabt den :O

Dagen blev veloverstået, og ingen bemærkede al hurlumhejet op til, men til gengæld var både Henrik og jeg meget trætte nogle dage efter.

På trods af udfordringerne ved alle konfirmationerne så gik de alle godt, og ungerne blev da heldigvis ikke præget eller plaget af det på deres store dag. Nu mangler vi kun den yngste, og så har vi vist fået konfirmationer nok.

En lille huskeliste til jer der skal i gang:

 • Få et lokale og sikre dig at du er skrevet op og gør det gerne et år eller to i forvejen.
 • Fastlæg en dato for hvornår konfirmationen skal holdes.
 • Lav en ønskeliste. Her er det en super idé at starte tidligt, da man som regel ikke ønsker sig noget, når man bliver spurgt.
 • Send invitationerne ud nogle måneder før. Så er der større mulighed for, at alle kan komme. Jeg bestilte invitationerne over nettet med deres billede på. Super fine blev de, og nemt var det også. Ønskelisten er en god ide at sende med i invitationen, da I sparer jer selv for spørgsmål fra mange.
 • Vælg et tema tidligt i forberedelserne så er resten af forberedelserne nemmere at gå til.
 • Tal med en blomsterhandler hvis I skal have lavet dekorationer, og bestil dem endelig i god tid da det er blomsterhandlernes højsæson – Hvis i selvfølgelig ikke selv vil stå for det.
 • Skriv talen i god tid hvis I skal holde sådan en, og det samme med sangene. De er altid en udfordring. Jeg havde selv skrevet en masse ting ned, som de havde sagt i løbet af årene. Det gør det noget nemmere at skrive både tale og sangene.
 • Festlige indslag skal man også i gang med. Nogle bestiller tryllekunstnere, andre laver slideshows med billeder og sjove videoer. Vi fik et klaver ind, som Maja skulle spille på, og vi lavede en konkurrence med et spil, der hedder vildkatten, hvor gæsterne skulle konkurere med konfirmanden. Min store søn var vild med kanelgifler, så vi lavede en skattejagt, han skulle på, for at modtage 100 kanelgifler. Den anden fik en rapsang af hans storebror, da han ikke rigtig gad alt det der, man ikke er forberedt på.
 • Det kan være en god ide, at få én til at holde styr på taler og festlige indslag, så du selv kan nyde dit barns fest. Det kan være et samarbejde mellem køkkenet og en af dine venner.
 • Husk også at få en til at forevige festen. Måske du kender én, som er god med et kamera? ellers kan du booke en fotograf. Her skal du dog også være ude i god tid.
 • Så er der tøjet både til dig selv og konfirmanden. Det kan godt tage sin tid, uanset om man har en pige eller en dreng, skal jeg lige hilse og sige.
 • Find ud af om de skal hentes i noget særligt efter kirken – hvis de skal det, så skal man også være ude i god tid.
 • Skal der være musik? Så er det også godt at få styr på dette i god tid.
 • Bordkort og bordplan kræver også en del planlægning. Det synes jeg er en tricky del, for man vil jo gerne gøre det godt for alle, og her synes jeg, at det er en stor udfordring at få det hele til at gå op i en højere enhed. Men udgangspunktet kunne være at starte med konfirmanden i midten og forældrene på hver side, og så ellers mormor og morfar på den side og farmor og farfar på den anden og så ellers derudaf.
 • Når der bliver åbnet gaver, så vil det være en god ide at få en til at notere på kortet, hvad der er blevet givet, så man husker, hvem der har givet hvad.
 • Takkekort skal der jo til, og god skik er at få dem sendt afsted senest en måned efter. Jeg skal ikke være hellig – jeg fik først afleveret de sidste tre år senere. Og det er desværre ikke engang lyv. Men de blev dog afleveret 😛

Håber I kan bruge dette til noget 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.