Buketter og dekorationer

Roser i snit er også smukke.

Nu nævnte jeg i det tidligere indlæg om hurtige buketter, at der selvfølgelig også er andre afskårene blomster, som er gode til lige at komme i vasen. Så er der jo selvfølgelig også roserne, som fåes i alle regnbuens farver og flere endda – man kan sågar få en mocca farvet rose! Hvor vildt er det? Jeg skal nok vise jer den på et senere tidspunkt.

Jeg fandt lige dette billede af de her cremede avalance roser, som jeg nød synet af i vinters.

Held (katten) er næsten umulig at undgå, når man skal tage billeder…

Skal man have afskårne roser til at holde, bør man følge de gamle husråd, og der er mange af dem, vil jeg lige sige.

Jeg har selv afprøvet de fleste, og den metode som jeg holder allermest af, er når man har givet sine roser et skråsnit, og så lige kommer en tsk. fuld sukker og en tsk. fuld klorin i det lunkne vand. Så kan du snildt have dem stående i 10-14 dage.

Skal du være ekstra god ved dem, så stil dem køligt hver aften inden du går i seng.

Dog skal du huske at skifte vand jævnligt og give dem en dosis sukker og klorin. Hvis ikke du lige har lyst til at eksperimentere, så er der kommet et nyt produkt på markedet som hedder Cut flower food clear. Det har et blend, der får dine roser til at holde meget længere – måske du kan få det hos din lokale blomster handler…??

Det er vigtigt, at du giver dine roser et skråsnit. Roser danner nemlig en slags sårskorpe, når de bliver snittet, hvilket gør det umuligt for dem at trække vand op. Derfor er det vigtigt altid huske at give dem et frisk snit, inden du sætter dem i vand.

Et andet gammelt og populært råd er, at dine roser skal have varmt vand, og det er også sandt, dog skal man være sikker på, at de ikke allerede er blevet varmebehandlet inden, ellers risikerer du at svede dem, og så går der ikke længe, før at de hænger med hovedet. Så husk at tjekke op på dette, hvis du bruger denne metode.

Et proffesionelt råd er at snitte stilkene under vand. Dette er for at undgå, at der kommer bobler inde i selve stilken. Personligt er jeg for doven til at bruge dette tricks, så jeg kan ikke svare på, om det virker. Hvis du bruger dette tricks, vil jeg mægtig gerne høre hvad du syntes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.